Anna Halas-Krawczyk partnerem międzynarodowym w Kancelarii Greenberg Traurig

WARSZAWA, 1 lipca 2021 r. - Anna Hałas-Krawczyk, radca prawny, kierująca Praktyką Prawa Pracy w warszawskim biurze, 1 lipca 2021 r. awansowała na stanowisko partnera międzynarodowego Greenberg Traurig.

Anna Hałas-Krawczyk utworzyła i rozwinęła w Greenberg Traurig Praktykę Prawa Pracy w Polsce. Posiada bogate doświadczenie w zakresie prawa pracy oraz szeroką wiedzę na temat kontraktów menadżerskich i planów motywacyjnych dla kadry kierowniczej najwyższego szczebla. Jej praktyka koncentruje się na wspieraniu wielu zagranicznych i krajowych podmiotów w przeprowadzaniu restrukturyzacji zatrudnienia, zwolnień grupowych oraz tworzeniu programów motywacyjnych dla wyższej kadry menadżerskiej. Międzynarodowe rankingi prawnicze, takie jak Chambers Europe i EMEA Legal 500, rekomendują Annę jako jednego z czołowych prawników specjalizujących się w obszarze prawa pracy w Polsce. Jej uznana i rekomendowana praktyka jest wspierana przez zespół, w skład którego wchodzą: Senior Associate Natalia Wołkowycka oraz Associates: Angelika MakarMarta Smoleńska

„Rozwój kariery Anny Hałas-Krawczyk w Greenberg Traurig jest doskonałym przykładem na to, jak nasi prawnicy mogą awansować i sięgać coraz wyżej - nie tylko w ramach struktury naszej firmy, ale także wykorzystywać nowe możliwości i zdobywać uznanie jako liderzy w środowisku biznesowym. Kancelaria Greenberg Traurig jest miejscem, w którym wszyscy prawnicy mogą odnosić sukcesy w oparciu o jedno kryterium - kompetencje. Nominacja partnerska Anny jest także doskonałym przykładem naszych wysiłków w sferze wspierania kobiet w sektorze prawniczym. Za osiągnięcia w tej dziedzinie zostaliśmy niedawno nagrodzeni tytułem Kancelarii Prawnej Roku w Polsce - Women in Business Law Awards 2021 Europe. Jesteśmy dumni, że sukcesy naszych prawniczek zostały dostrzeżone na arenie międzynarodowej” - powiedział Lejb Fogelman, Senior Partner w warszawskim biurze Greenberg Traurig.

„Chcę pogratulować Annie tego osiągnięcia - jest nie tylko świetnym prawnikiem, ale także doskonałym szefem praktyki i liderem biznesowym, działającym w bardzo wymagającym otoczeniu. Anna była również kluczowa dla naszego sukcesu w 2020 roku, gdy aspekty związane z prawem pracy stały się newralgiczne dla naszych klientów. Droga do sukcesu w naszej kancelarii jest otwarta dla każdego i jest to fundament kultury organizacyjnej Greenberg Traurig” - powiedziała Jolanta Nowakowska-Zimoch, Partner kierująca Praktyką Nieruchomości. Jolanta Nowakowska‑Zimoch wkrótce obejmie stanowisko Partnera Zarządzającego warszawskiego biura Greenberg Traurig, stając na czele kolegialnego zespołu, który wraz z Rafałem Baranowskim i Radomiłem Charzyńskim zastąpi Jarosława Grzesiaka, kierującego biurem od ponad 20 lat.

„Dołączenie do grona partnerów Greenberg Traurig jest dla mnie zaszczytem. Chciałbym podziękować moim klientom za ich zaufanie oraz wszystkim moim współpracownikom za nieustanne wsparcie. Nominacja partnerska, choć indywidualna, jest niewątpliwym sukcesem całej Praktyki Prawa Pracy. Nie byłoby to możliwe bez naszego zespołu prawniczek: Natalii Wołkowyckiej, Angeliki Makar i Marty Smoleńskiej, które wspólnie z asystentką Agnieszką Wójtowicz tworzą jeden z czołowych zespołów w Polsce. Przy tak ogromnym wsparciu i doskonałej współpracy, z nadzieją patrzymy w przyszłość” - powiedziała Anna Hałas-Krawczyk, Partner kierująca Praktyką Prawa Pracy.

Warszawskie biuro międzynarodowej kancelarii Greenberg Traurig niedawno otrzymało prestiżową nagrodę Kancelarii Roku 2021 w Polsce przyznaną w rankingu Euromoney Legal Media Group “Women in Business Law Awards 2021 Europe”. Nagrody uhonorowują kancelarie, rozwijające nowatorskie inicjatywy wspierające różnorodność płciową, a także prawniczki aktywne w sektorze usług prawnych. Biuro w Warszawie, w którym kobiety stanowią prawie 60% zespołu, aktywnie wspiera ich udział w zawodach prawniczych poprzez unikalny program i zasoby przeznaczone dla prawników, klientów i przyszłych prawników kancelarii.

Greenberg Traurig jest międzynarodową kancelarią prawną oferującą pełen zakres usług, zatrudniającą około 2200 prawników obsługujących klientów w 40 biurach w Europie, Stanach Zjednoczonych, Ameryce Łacińskiej, na Bliskim Wschodzie oraz w Azji.

Greenberg Traurig Grzesiak sp.k. to Kancelaria Prawna Roku 2021 w Polsce nagrodzona przez Euromoney Legal Media Group „Women in Business Law Awards 2021 Europe” oraz Kancelaria Roku 2021 nagrodzona przez International Financial Law Review (IFLR). Greenberg Traurig w Polsce świadcząca usługi prawne największym polskim i międzynarodowym przedsiębiorstwom i instytucjom w Europie Środkowej oraz poza nią. Warszawskie biuro liczy około 100 prawników uznawanych za jednych z najlepszych w Polsce, regularnie wyróżnianych przez Chambers Global, Chambers Europe, IFLR1000 oraz EMEA Legal 500 w zakresie prawa korporacyjnego, transakcji fuzji i przejęć, transakcji na rynkach kapitałowych, private equity, finansowania projektów, postępowań sądowych i arbitrażowych, doradztwa podatkowego oraz doradztwa dla takich sektorów jak: nieruchomości, energetyka, bankowość i finanse, ubezpieczenia, telekomunikacja oraz media.

Więcej informacji na temat Greenberg Traurig można znaleźć na stronie www.gtlaw.com.